Lijst Linssen wil klachten over fietsverkeer Kloosterstraat bespreken

BERGEN OP ZOOM – Lijst Linssen heeft van bewoners uit de Kloosterstraat klachten ontvangen over passerend fietsverkeer langs de woonhuizen, laat raadslid Sander Siebelink weten. Zijn partij wil dat de verkeerssituatie er eens onder de loep wordt genomen.

De Kloosterstraat is, ondanks het éénrichtingsverkeer voor auto’s, een drukke en wat rommelige straat. Er is op veel tijden aardig wat verkeersdruk ook. Denk aan bezoekers van de binnenstad maar ook de basisschool levert, met name door het halen en brengen, heel wat drukte op. Dan zijn er nog de geparkeerde auto’s die deels achteruit steken en de weg is niet overal even breed. Fietsers kiezen er dus nogal eens voor om over het trottoir te rijden, omdat ze dit als ‘veiliger’ ervaren.

Langs voordeuren

Die fietsers rijden echter vlak langs de woonhuizen en dat leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties, meldt Siebelink, zeker wanneer nietsvermoedende bewoners via de voordeur hun huis verlaten. Hij schrijft te snappen dat rijwielgebruikers die keuze maken, vanwege de obstakels en drukte in die Kloosterstraat, maar ziet wel graag een oplossing die écht bijdraagt aan veiligheid. Lijst Linssen vraagt het college na te denken over aanvullende maatregelen om het gebruik van het trottoir als uitwijkmogelijkheid te beperken en een betere verwijzing naar alternatieve fietsroutes vanaf het fietsparkeerterrein.

Afbeelding: © Pixabay/PublicDomainPictures