Lijst Linssen wil weten: Waar is Saver poepscooter gebleven?

BERGEN OP ZOOM – Lijst Linssen is benaderd door  bewoners van de Parallelweg en door gebruikers van het aan de Parallelweg gelegen fietspad, schrijft duoburgerlid Toine van Steenpaal. Ze klagen over een flinke toename van de hoeveelheid hondenpoep.

Waarschijnlijk liggen er twee oorzaken ten grondslag aan de toegenomen overlast. Nog altijd ruimen lang niet alle hondenbezitters de hondenpoep op, maar ook is opgevallen dat de poepscooter niet meer langskomt. Er is inmiddels navraag gedaan bij Saver, die dat verzorgde, en daar liet men weten dat de gemeente Bergen op Zoom geen gebruik meer wenst te maken van deze voorziening.

Handhaving is lastig

Van Steenpaal schrijft: “Aangezien het aan de Parallelweg gelegen fietspad een van de hotspots is in Bergen op Zoom om je hond uit te laten, en dat men zelfs vanuit de zijstraten en de achterliggende straten graag gebruik maakt van deze voorziening, was de quad geen overbodige luxe.” Handhaving is lastig, zeker ’s avonds, dus bewoners en vaste gebruikers van het fietspad vrezen dat het er alleen maar smeriger wordt. List Linssen snapt die angst en denkt dat dit ook elders in de gemeente een punt van zorg is. De partij wil van het college weten of Bergen op Zoom inderdaad besloten heeft van deze Saver-diensten af te zien en wil graag weten waarom. Ook vraagt de brief of die beslissing herzien kan worden als deze inderdaad zo is genomen.

Afbeelding: © Pixabay/OpenClipart-Vectors