Line-up PopMonument 2018 compleet

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Muziekfestival PopMonument heeft inmiddels de volledige line-up bekend gemaakt. Op zaterdag 8 en zondag 9 september trekt in diverse monumentale panden en gezellige cafés een verscheidenheid aan popartiesten voorbij. Van internationaal geprezen bands als My Baby en Goose tot fris lokaal talent als garagepunkband BONGLOARD. Ook zijn er verschillende expedities, een vinylmarkt, en een apart kinderprogramma.

PopMonument is een festival vol ontdekkingen en verrassingen, zowel qua locaties als artiesten. Optredens vinden niet alleen plaats op de geijkte podia maar worden tevens georganiseerd op allerlei verrassende Bergse locaties die niet onmiddellijk voor de hand liggen. In dat rijtje kunnen het Markiezenhof en het al even statige Hotel De Draak natuurlijk niet ontbreken. Nieuwe locaties dit jaar zijn onder meer het cantatorium in de St. Gertrudiskerk en de dit voorjaar geopende Pompejustoren. 

Optredens

Op deze bijzondere plekken kan men onder andere genieten van Arp Frique, de swingende sensatie rond de jonge Rotterdamse producer Niels Nieuborg. De groep mengt afrobeat met funk en disco en tovert het Markiezenhof op die manier om in een groot Caraïbisch dansfeest. Liefhebbers van country en aanverwanten kunnen terecht in het Vestzaktheater, waar PopMonument de handen ineensloeg met de radiomakers van Crossroads. In Tapperij de Kroon wordt hetzelfde gedaan met het Antwerpse poppodium Trix, die met Geppetto & The Whales en Dieter von Deurne twee vooraanstaande nieuwe groepen uit haar stad presenteert.

Expedities

Voorafgaand aan PopMonument vindt ’s middags weer een grote vinylmarkt plaats. Ook is er een speciaal, gratis toegankelijk kinderprogramma -onder de noemer PopMonument Junior- in het Markiezenhof, met concerten en workshops. Daarnaast zijn er diverse expedities waaraan bezoekers deel kunnen nemen, en waarin men op een verfrissende manier meer te weten komt over de rijke Europese geschiedenis van Bergen op Zoom en haar cultureel erfgoed. Tijdens de zogenaamde speeldozenexpeditie zal de gelauwerde jazztoetsenist Jasper van ‘t Hof (winnaar Boy Edgar Prijs 2018) een concert spelen op het eeuwenoude Ibachorgel in de St. Gertruduskerk. Ik hetzelfde kader laat een scala aan artistiek talent haar nieuw gefabriceerde instrumenten weerklinken in de kazematten van het onlangs weer geopende Ravelijn.

Algemene informatie

Tijdens PopMonument zijn er zowel gratis toegankelijke locaties als plekken die enkel met een passe-partout te betreden zijn. Passe-partouts kosten €21,50 en zijn verkrijgbaar via www.popmonument.nl. Hier zijn tevens de volledige line-up en alle deelnemende locaties te vinden. PopMonument Festival wordt georganiseerd door Stichting PopMonument, met ondersteuning van Poppodium Gebouw-T, gemeente Bergen op Zoom, Aangenaam Bergen op Zoom, Cultuurbedrijf, Prins Bernhard Cultuurfonds, Leffe, BNG Cultuurfonds, Ricoh, VSB fonds, Stichting Bezichtiging Monumenten en verscheidene overige partners.

Eerder spraken we Bergenaar Gilly Verrest over het evenement. Dat interview lees je hier terug.