Binnenstadslabnieuws: Ook voor een advocaat is de binnenstad een prima plek

BERGEN OP ZOOM – Sinds maart zit Willemien van den Berge met haar advocatenkantoor in het Vierkantje, aan de Kortemeestraat. Ze heeft het enorm naar haar zin in de binnenstad. Het is om meerdere redenen een hele goede keuze gebleken.

Het lijkt niet meteen een voor de hand liggende plaats voor een kantoor als dit wellicht. Toch heeft in het centrum zitten veel voordelen, vertelt Willemien. “Het is erg gezellig en de drempel om binnen te stappen is echt lager. Dat heeft me al meerdere cliënten opgeleverd. De contacten met de buurt zijn daarnaast erg leuk en goed. Ik ga graag een broodje eten bij m’n overburen en laat ze eveneens wel eens wat bezorgen, bijvoorbeeld als ik een bespreking heb. Je bouwt al snel een band op met elkaar in een straat als dit.”

Groei

Niet alleen die zichtlocatie en de laagdrempeligheid hebben gezorgd dat het kantoor nieuwe opdrachten kreeg. Haar buren en straatgenoten weten Willemien ook te vinden als er wat is. “Het komt natuurlijk niet alleen door deze nieuwe stek dat m’n bedrijf echt gegroeid is sinds de opening, maar het heeft er zeker mee te maken”, vertelt ze. “En het is heerlijk werken in zo’n mooi historisch pand. Bezoekers zijn er vaak van onder de indruk.”

Haar start hier voelde als een warm welkom; “Ik heb heel veel aardige reacties gekregen van zowel passanten en klanten als m’n straatgenoten. Die gemoedelijke sfeer maakt het wel extra leuk.” Er meldde zich toen ze er pas zat ook al eens iemand die geïnteresseerd was in een stage. Die zat aan de overkant, bij ‘Gewoon bij Sjuul’, koffie te drinken en ineens ontdekte ze dat ze op een advocatenkantoor uit keek. Spontaniteit volop dus, in zo’n binnenstad.

Geen parkeerprobleem

Zelfs het heikele onderwerp ‘parkeren’ is voor haar kantoor geen probleem, legt Willemien uit. “De meeste klanten vinden het geen enkel probleem om hun auto op bijvoorbeeld het Sint-Catharinaplein te zetten. Sterker nog, er zijn er veel die er meteen een bezoekje aan de binnenstad aan koppelen. En ik ga natuurlijk ook met alle plezier bij m’n cliënten langs. Mijn specialisaties zijn bestuursrecht en letselschade. Zeker die mensen moet je bezoeken. Niet alleen omdat ze soms minder mobiel zijn maar ook om een goed beeld van hun leven te krijgen. Ik ben daarnaast goed thuis in WMO-kwesties en daarvoor geldt hetzelfde.” Wat deze ondernemer betreft is het Bergse centrum een geslaagde vestigingsplek. Er kan en gebeurt meer dan menigeen denkt, blijkt maar weer.