Natura 2000 gebied verstoord door spooktocht met 150 studenten

BERGEN OP ZOOM – Boswachter Erik de Jonge is bepaald niet blij met een actie van 150 Amsterdamse studenten. Die hielden een nachtelijke spooktocht in het kwetsbare Zoomland natuurgebied. Waarschijnlijk is dat niet zonder schade gebleven.

De boswachter werd getipt door een collega die toevallig aan het joggen was in de omgeving. Hij ging er meteen op af en trof er onder meer met doorzichtig plastic omwikkelde bomen aan en al snel ook jonge mensen in zogenaamd bebloede gewaden en andere horrorkleding. Het bleek om een georganiseerde spooktocht te gaan voor 150 studenten uit Amsterdam, die blijkbaar niet stil hadden gestaan bij de schade die dit de natuur berokkenen kan. Volgens De Jonge gaat het dan met name om dieren die verstoord raken en er mogelijk zelfs voorgoed vandoor gaan.

Lampjes en muziek

Naast het plastic en al die mensen waren ook op allerlei plekken lampjes aangebracht en klonk er muziek. En dat in een beschermd Natura 2000 gebied. Hier worden bepaalde diersoorten en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit te behouden. Of de actie nog verdere consequenties heeft voor de organisatoren van de spooktocht, wordt uit de Twitterberichten van de boswachter niet duidelijk.