Lintje voor Lucy Moerland bij afscheid als vrijwilligster Wereldwinkel

BERGEN OP ZOOM – De Wereldwinkel in het Vierkantje wordt best goed bezocht maar zo vol als woensdagavond is het er niet vaak. Zo warm ook niet trouwens. Maar de aanwezigen trotseerden de temperaturen met graagte, want vrijwilligster Lucy Moerland nam afscheid en dat kreeg een Koninklijk tintje.

In aanwezigheid van familie, vrijwilligers van de Wereldwinkel en mensen van de kerkgemeenschappen waar Lucy actief is, heette penningmeester Rini Mathijssen het nog niets vermoedende middelpunt van de belangstelling welkom. Lucy dacht dat de avond was georganiseerd omdat ze na 25 jaar afscheid neemt als vrijwilligster. En natuurlijk werd daar uitgebreid bij stil gestaan maar hier bleef het niet bij.

Waardevolle bijdrage

Burgemeester Petter stapte om kwart over zeven de Wereldwinkel binnen en vroeg de aandacht. Voor de vrijwilligers die deze winkel draaiende houden en voor één in het bijzonder. Hij vertelde over Lucy’s 25 ‘dienstjaren’ hier en de waardevolle bijdrage die ze leverde aan deze winkel en de landelijke Wereldwinkel organisatie, maar ook over hoe ze fair-trade producten aan de man bracht in de Protestantse kerk in Halsteren. De burgervader vertelde er van overtuigd te zijn dat velen haar inzet en aanwezigheid zullen gaan missen.

Meer functies

Naast haar vrijwilligerswerk in de fair-trade wereld heeft Lucy tevens allerlei andere functies bekleed, waaronder een aantal bestuurlijke, met name binnen de Protestante kerkgemeenschap in Halsteren en Nieuw-Vossemeer. “Ik kan je daarom meedelen”, sprak burgemeester Frank Petter, “Dat het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft behaagd om jou, Lucretia Lena van Dijke, te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau!”

Een zichtbaar verraste maar ook blije Lucy Moerland bedankte de burgervader en alle andere aanwezigen voor deze eervolle erkenning, waarna een gezellige en in alle opzichten ‘warme’ avond aan kon vangen.