Living Lab op de Grote Markt tijdens ProefMei wordt open podium voor inspirerende ideeën

Tijdens ProefMei is één van de nieuwe elementen het Living Lab op de Grote Markt. Hier kan iedereen meedenken over belangrijke maatschappelijke uitdagingen van nu en morgen. Hier hoopt de Provincie Noord-Brabant, initiatiefnemer van dit lab, nieuwe ideeën en initiatieven te ontdekken op het gebied van duurzame innovatie.

Waarom zou je de (mede-)eigenaar worden van een windmolen? Hoe ziet jouw toekomstige vleesconsumptie er uit? Wie is er verantwoordelijk voor jouw directe omgeving? Waarom is cultuur zo belangrijk voor onze samenleving? Het Living Lab is er om zulke en andere vragen te bespreken. Maar meer nog om er ook mogelijke antwoorden te vinden. Ter inspiratie biedt deze proeftuin een aantal spectaculaire elementen.

F35 simulator

De provincie wil samen met Brabanders, het bedrijfsleven en het onderwijs denken over en werken aan oplossingen bij vraagstukken betreffende bijvoorbeeld natuur, stedelijke landschappen, landbouw, duurzame mobiliteit en een flexibele arbeidsmarkt. Grote onderwerpen met een behoorlijke impact worden in dit lab zo inzichtelijk mogelijk gemaakt, met 12 'kubussen' waarbij bezoekers voorbeelden vinden. Soms onverwacht, soms vooral inspirerend. In de open ronde tent is iedereen van harte uitgenodigd, om te kijken maar zeker ook om mee te doen. De eerste F35-toestellen zijn inmiddels in Nederland aangekomen. In het Living Lab kun je een levensechte vlucht meemaken men een simulator. En wat te denken van een robothand die eten overhandigt. Of het Rad van Participatie!

Het Living Lab staat van 26 tot en met 29 mei op de Grote Markt. Meer weten over dit bijzondere lab? www.brabantlivinglab.nl