Man bedreigt Bergs echtpaar met bijl en stalen buis

DINTELOORD – De politie heeft vrijdag omstreeks 07.55 uur op de Noordlangeweg een 28-jarige man uit Dinteloord aangehouden vanwege bedreiging. Hij zou vanuit zijn auto met een bijl en een grote stalen pijp gedreigd hebben naar een echtpaar uit Bergen op Zoom. Tijdens het transport heeft hij de agenten bedreigd en beledigd.

Een 27-jarige vrouw uit Bergen op zoom heeft aangifte gedaan van bedreiging. Ze vertelde dat ze vrijdagmorgen omstreeks 07.30 uur met haar man in hun auto door de polder over de Noordlangeweg in Dinteloord reed. Ze zagen dat een Ford de weg blokkeerde waardoor ze niet verder konden rijden. Ze zagen dat vervolgens vanuit het raam door de bestuurder achtereenvolgens een hakbijl en een grote stalen pijp naar buiten werden gestoken en zachtjes rondgedraaid. Het geheel kwam voor hen bedreigend over. Na een tijdje maakte die bestuurder de weg weer vrij, door achteruit een parkeerplaats op te rijden. De vrouw besloot de politie te bellen omdat ze bang was dat de man wellicht andere voorbijgangers iets aan zou doen.

Verward gedrag

Agenten zijn ter plaatse gegaan. Ze hebben de verdachte – een bekende van de politie, onder meer vanwege verward gedrag – middels de ‘benaderingstechniek gevaarlijke verdachte’ uit de auto laten komen en aangehouden. In het voertuig werden onder meer een hakbijl en een geprepareerde stofzuigerbuis aangetroffen. Tijdens het transport heeft hij diverse keren tegen de bus getrapt en de dienders bedreigd en beledigd. Onder meer kondigde hij aan de politie af te maken als hij weer vrij kwam.

Bron: Politie.nl