Man opnieuw opgepakt na rondlopen met vuurwapen

BERGEN OP ZOOM – Wederom zijn agenten naar de Heiningen gespoed omdat daar een man was gesignaleerd die met een vuurwapen liep te zwaaien. Het bleek om dezelfde persoon te gaan die daarvoor afgelopen zondag ook al was aangehouden.

Kinderen hadden de man zien lopen met het wapen en er melding van gedaan. Die kwam om 18.15 uur binnen bij het Operationeel Centrum. Natuurlijk werd ook deze melding opnieuw zeer serieus genomen, dus er trokken meerdere politie-eenheden hun kogelwerende vesten aan om vervolgens zo snel mogelijk naar de Heiningen te rijden. Er zijn eveneens specialistische diensten opgeroepen om naar Bergen op Zoom te komen.

Zelfde man

Onderweg werd duidelijk dat het waarschijnlijk om dezelfde man ging, die hiervoor op 9 september ook al eens was aangehouden in die omgeving. Hij liep daar toen met wat later een nepwapen bleek in zijn broeksband. Pas nadat een agent een waarschuwingsschot had gelost gaf de man zich die zondag over en kon hij aangehouden worden.

Aanhouding

Deze keer was de verdachte een woning binnen gegaan. De politie had de omgeving al afgezet en wachtte op de aanhoudingsspecialisten toen de man naar buiten kwam. Hij kon direct door de surveillance-eenheden ingerekend worden en had op dat moment geen wapen bij zich. Zijn woning wordt onderzocht.

Bron: Politie.nl / Afbeelding: Pixabay – OpenClipart-Vectors