Mannen betrapt met inbraakgereedschap

BERGEN OP ZOOM – Donderdagavond zijn rond middernacht in de Wouwsestraat twee mannen aangehouden voor het in bezit van inbraakwerktuigen. De 27-jarige Bergenaar en de 34-jarige man uit Oud-Beijerland reden op een scooter en trokken de aandacht van een motoragent. Ze reden zonder helm, gingen door het rode licht en verloren onderweg ook nog een hamer.

Tijdens de controle wordt in de buddyseat nog een schroevendraaier gevonden. Omdat één van de mannen diverse registraties op zijn naam heeft staan wegens vermogensdelicten rijst de verdenking dat het om inbraakgereedschap gaat. De verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het gereedschap is in beslag genomen.

Inbrekersgilder actief

Nu het steeds langer donker wordt zijn inbrekers, straatrovers en overvallers extra actief. De kans dat deze criminelen kunnen worden opgepakt, neemt aanzienlijk toe als u verdachte zaken bij de politie meldt. Wist u dat 80 procent van de woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van omwonenden?

Politie advies

Een advies van de politie: ziet u situaties die u niet vertrouwt, bel dan 112. Het helpt enorm als mensen het kenteken, signalement en vluchtrichting doorgeven. De politie zal tijdens de donkere dagen – van oktober tot maart – plaatselijk meer surveilleren en preventieve acties houden. Preventietips over straatroof, woninginbraak, woningoverval en bedrijfsovervallen vindt u op www.politie.nl.