Maria Ommegang thema 2016 en het boek ‘Kerstgedachten’ worden gepresenteerd in Den Enghel

BERGEN OP ZOOM – Het katholieke Heilig Jaar, ook wel Jubilé genoemd, begint op 8 december. Ook in Bergen op Zoom wordt daar op verschillende manieren bij stilgestaan. Om 19.00 uur is eerst de opening van het Heilig Jaar in de Gertrudiskerk, waarbij pastoor Paul Verbeek voorgaat in een eucharistieviering met als thema 'Het feest van Maria die de knopen ontward'. Daarna is iedereen van harte welkom in Den Enghel voor een belangrijke mededeling van de Maria Ommegang organisatie en een boekpresentatie.

In Den Enghel wordt het thema van de Maria Ommegang editie 2016 besproken worden en hierna volgt de presentatie van het boek ‘Kerstgedachten’, geschreven door Jan van Wijk. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur en om 20.30 uur start het programma. Pastoor Paul Verbeek geeft toelichting op de keuze van het thema van de Maria Ommegang van komend jaar: 'Maria, Moeder van Barmhartigheid'. Het sluit aan bij het Heilig Jaar thema en heeft als uitgangspunt dat alleen barmhartigheid terreur kan verdrijven. Een duidelijke verwijzing naar de aanslagen en oorlog in de wereld.

'Kerstgedachten' van Jan van Wijk

Vervolgens is het tijd voor het nieuwe (alweer 43e!) boek van Jan van Wijk. In zijn ‘Kerstgedachten’ neemt Van Wijk de lezer mee naar het kerstverhaal en vertelt hij over de gevoelens die dit verhaal en de kersttijd bij hem oproepen. Hij deelt zijn gedachten over onder andere Jozef en Maria maar ook over grote thema's als moeten vluchten, vriendschap, vrede en de toekomst. Pastoor Paul Verbeek heeft de inleiding voor zijn rekening genomen.

Het boek is tijdens de boekpresentatie voor vijf euro aan te schaffen. Daarna zijn verkoopadressen onder meer de kerstmarkt die plaats gaat vinden na afloop van Lessons & Carols in de Gertrudiskerk, Rookshop de Schelde en Schoenmakerij Saddlers. Wie het liever online bestelt via www.woordliefde.nl betaalt € 7,- inclusief verzendkosten. Met de opbrengsten van het boek steunt Jan van Wijk de Stichting Maria Ommegang.