Marijn van Geel heeft met ‘Op Een Dag’ zijn eigen geluid gevonden

BERGEN OP ZOOM / STEENBERGEN – Zanger Marijn van Geel is terug, na enkele jaren van betrekkelijke stilte. Hij trad wel geregeld op maar bracht geen nieuwe eigen liedjes meer uit. Daar gaat vanaf nu verandering in komen. De rasartiest heeft de smaak helemaal te pakken.

Marijn is geboren in Bergen op Zoom maar woont al behoorlijke tijd in Steenbergen. Toch blijft de band met zijn geboortegrond groot. Daarom vindt de presentatie van zijn nieuwe single en bijbehorende videoclip hier plaats, en wel op zondag 25 maart in De Raayberg.

Het nummer heet ‘Op Een Dag’ en de zanger is er superblij mee; “Het is m’n eerste nieuwe plaat na zes jaar. Ik liep afgelopen najaar na te denken over dat ik wel toe was aan iets nieuws. En alsof het zo moest zijn kreeg ik een e-mail van John Nijssen en Stefan Uijtdewilligen. Zij hadden een leuk lied en dachten dat het echt iets voor mij was. Nou, daar kregen ze helemaal gelijk in!” Hij begint bijna te glimmen als hij denkt aan het resultaat.

Lenteklok

Steenbergenaren Nijssen en Uijtdewilligen hadden het nummer al ruim tien jaar op de plank liggen, aldus Marijn, maar ze hadden niet de juiste stem en persoon om het te brengen. Nu dus wel. Het lied, geschreven door Nijssen en gearrangeerd alsmede geproduceerd door Uijtdewilligen, klinkt als een lenteklok volgens Marijn. “Precies de vrolijke eigen sound waar ik naar zocht. Ik ben hier héél enthousiast over, wat mij betreft wordt dit mijn geluid en gaan we met die insteek twee keer per jaar iets nieuws uitbrengen.”

Aanstekelijk enthousiasme

Maar eerst is het zondag tijd voor deze single. En de bijbehorende clip. “Die is ook heel bijzonder”, vertelt Marijn. “Opgenomen op verschillenden locaties in Bergen op Zoom. Natuurlijk hier in De Raayberg, maar ook bij Hotel de Draak, De Berk, De Maagd en Dependance Herenmode. En ik ben heel blij dat Merijn Oerlemans de regie op zich wilde nemen. Wat een enthousiasme stak die erin! Dat gaf en geeft mij ook energie.”

Een middag vol Nederlandstalig repertoire

Zondag, ergens tussen 16.00 en 17. 00 uur, kunnen liefhebbers van het Hollandse lied de clip voor het eerst zien. Maar dat is zeker niet het enige dat er die middag te beleven valt in de grote zaal van De Raayberg. Het programma begint om 14.00 uur en zal tot ongeveer 18.00 uur duren. Natuurlijk treedt Marijn zelf ook op, met een set van minstens een half uur, en hij is niet alleen. Het podium wordt tevens betreden door Joey Oerlemans, Alex krijnen, Corné van Meer en Matthijs Pluijgers. De entree is gratis en na de presentatie is de nieuwe single van Marijn er te koop voor vijf euro.