Marine Suijkerbuijk vertrekt na stoelendans Lijst Linssen

BERGEN OP ZOOM – Lijst Linssen-fractievoorzitter Martine Suijkerbuik neemt afscheid uit de gemeenteraad, om plaats te kunnen maken voor haar politiek leider Ton Linssen. Dat is de uitkomst van het fractieberaad, dat Lijst Linssen zondag heeft gehouden. Ton moest vorig najaar het veld ruimen als wethouder nadat de overige coalitiepartijen GBWP, VVD en D66 het vertrouwen hadden opgezegd. Een raadsmeerderheid stuurde hem vervolgens naar huis. Met zijn terugkeer als politiek leider in de raadsfractie wil Ton Linssen de 'lead' nemen in de oppositie. Zoals het zich nu laat aanzien wordt Ton bij de raadsvergadering van maart als raadslid beëedigd. Martine Suijkerbuijk blijft als duo actief in de Bergse politiek.

Direct na zijn val als wethouder maakte Ton Linssen via de social media bekend zijn rol in de raad op zich te nemen. Ton heeft zich sindsdien in de openbaarheid niet of nauwelijks getoond, ook bij de nieuwjaarsreceptie was hij de grote afwezige.

Stoelendans

Met de terugkeer van Ton begon de grote stoelendans bij de factie van Lijst Linssen; er moet immers een zittend raadslid vertrekken om plaats vrij te maken. Aanvankelijk zou Erik Verbogt als jongste fractielid het veld dreigen te ruimen, maar die pakte nét op tijd zijn zetel mee en vertrok naar het CDA. Martine Suijkerbuijk is fractievoorzitter, een functie die zij op zich nam toen Johan Linssen -zoon van Ton- eind 2014 naar Zuid-Afrika vertrok. In het dagelijks leven is Martine beleidsmedewerker bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en is momenteel gedetacheerd bij de TaskForce Brabant-Zeeland, mbt de bestrijding georganiseerde criminaliteit.