Martine Suijkerbuijk maakt plaats voor Ton Linssen in de raad

BERGEN OP ZOOM – In de gemeenteraad is op donderdag 24 maart afscheid genomen van het raadslid Martine Suijkerbuijk. Zij blijft aan als duoraadslid en maakt plaats voor Ton Linssen in de bankjes.

Na de korte herdenking op het Thaliaplein ging de raadsvergadering verder zoals gepland en werd eerst het ontslag van Martine Suijkerbuijk als raadslid geaccepteerd. Burgemeester Frank Petter maakte hierbij van de gelegenheid gebruik om haar sterkste kwaliteiten te benoemen: moed, eerlijkheid en betrokkenheid. Ze moest even geduld hebben alvorens ze weer als duoraadslig beëdigd werd. Eerst werd haar opvolger Ton Linssen als raadslid geïnstalleerd. Petter heette hem welkom met de overhandiging van een bos bloemen en de sleutel tot de gemeentelijke kantoren.

Vechten tegen wanhoop en machteloosheid

Martine Suijkerbuijk is duidelijk niet van plan het politieke toneel te verlaten en keert terug als duo-burgerraadslid in de fractie Lijst Linssen. Ze omschreef haar drijfveer voor de politiek als volgt: "In de tijden van wanhoop en machteloosheid bij terreuraanslagen wordt bij mij duidelijk dat ik wil vechten tegen deze gevoelens! Ik wil mij nuttig maken om onze samenleving beter te maken. Politiek maakt je bewuster van de maatschappij. Ik ben blij dat Lijst Linssen mij de kans heeft geboden om deze ervaring op te doen, de politiek heeft mij rijker gemaakt."