Extra inloopspreekuur Rabobank Zuidwest-Brabant tijdens Open Huizen Dag

BERGEN OP ZOOM – Zaterdag 2 april is het Open Huizen Dag. Ook dit jaar wordt daarvoor weer goede belangstelling verwacht. De vorig jaar ingezette groei van de woningkoopmarkt houdt namelijk aan, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Rabobank Zuidwest-Brabant kondigt aan dat vanwege de Open Huizen Dag een extra inloopspreekuur is ingelast: die dag is het kantoor in Bergen op Zoom voor alle hypotheekvragen geopend tussen 9.00 en 14.00 uur.

Het extra inloopspreekuur komt bovenop de wekelijkse inloopspreekuren, die vanwege de oplopende vraag naar hypotheekadvies ook in 2016 worden gehouden. “Wij merken dat deze spreekuren erg op prijs worden gesteld. Iedereen die vragen heeft op hypotheekgebied kan deze namelijk vrijblijvend en ook kosteloos stellen. En voor een uitgebreid advies is een afspraak zo gemaakt. Dat kan heel snel, onze adviseurs zijn een volgende werkdag al beschikbaar”, vertelt Jannus Deijkers. Hij is manager financieel advies bij Rabobank Zuidwest-Brabant.

Toenemende vraag naar hypotheken
Deijkers bevestigt de oplopende vraag naar hypotheken. “De cijfers van de NVM zijn opnieuw positief. Ze laten een duidelijke piek zien bij het aantal afgesloten koopovereenkomsten. Ook de huizenprijzen zitten weer in de lift. Economen van Rabobank – de grootste hypotheekverstrekker van ons land – verwachten dat de positieve trend van 2015 zich ook in 2016 voortzet. Dat merken ook onze financieel adviseurs. Er komen meer hypotheekaanvragen. Naast deskundig advies is daarbij ook snelheid gewenst. Daarom hebben we onze wekelijkse inloopspreekuren verlengd en zijn onze adviseurs de volgende werkdag al  beschikbaar voor een afspraak. Die kan ook voor ’s avonds worden gemaakt”, aldus Jannus Deijkers.

Meer dan alleen lage rente
“De hypotheekrente is nu historisch laag. Dat is zeker aantrekkelijk. Maar er komt bij een goed hypotheekadvies meer kijken dan rente alleen. Belangrijk zijn de hypotheekvoorwaarden en daarnaast moet goed gekeken worden naar de persoonlijke situatie. Een hypotheek ga je aan voor een periode van zeker 30 jaar. Er kan dus tussentijds het nodige veranderen”.

Vijf sterren
Rabobank is niet voor niets de grootste hypotheekverstrekker. “MoneyView, een vergelijker van financiële diensten waardeert onze hypotheken met vijf sterren. Daar zijn we zeker trots op”, aldus Jannus Deijkers. “Onze financieel adviseurs zijn niet alleen kundig, maar hebben tevens een goede kennis van de lokale markt. En ook dat is een pluspunt”.

Wekelijks inloopspreekuur
Het wekelijkse inloopspreekuur wordt gehouden op dinsdagavond op het kantoor van Rabobank Zuidwest-Brabant aan de Jacob Obrechtlaan 1 in Bergen op Zoom. Telkens tussen 17.00 – 20.00 uur. Een persoonlijke afspraak met een adviseur is snel gemaakt via telefoon (0164) 56 25 00 of via rabobank.nl/zwb. Het extra spreekuur tijdens de Open Huizen Dag –zaterdag 2 april – is tussen 9.00 en 14.00 uur. Wie een leuke woning heeft gezien, kan dan meteen  terecht om te weten wat de mogelijkheden zijn.