Meer kans op boetes A58

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Op de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal gaat anders gecontroleerd worden op snelheid. Dat vergroot voor hardrijders het risico op een boete. Het OM introduceert twee verschillende trajectcontroles.

Wie nu over dat deel van de A58 rijdt, wordt door één lange trajectcontrole gevolgd. Een deel te hard rijden en daarna vaart minderen kan zorgen dat je onder het gemiddelde blijft. Ook is het nu nog mogelijk af te slaan bij Heerle of de Wouwse Plantage. Daarmee voorkom je de tweede meting die je gemiddelde snelheid helpt te bepalen. Dit jaar nog komen er twee aparte controle trajecten op die weg, waardoor het onmogelijk wordt om aan de controle te ontkomen.

Nog dit jaar

Op Omroep Brabant valt te lezen dat het plan om de lange trajectcontrole op te knippen al langer bestond maar op vergunningen moest wachten. Nu dat is geregeld wil het Openbaar Ministerie er snel mee aan de slag. De eerste tests met nieuwe meetapparatuur worden in de komend weken gehouden en nog voor het jaar om is moeten de nieuwe, gescheidenen trajectcontroles actief zijn. Tot en met augustus kregen al ongeveer 32.000 chauffeurs een bekeuring voor te hard rijden op deze weg. Dat aantal zou nog wel eens op kunnen lopen door de nieuwe manier van meten.

Afbeelding: Pixabay/Pete Linforth (TheDigitalArtist)