Meer nieuws over arrestatie wegens vuurwapen

BERGEN OP ZOOM – In de nacht van zaterdag op zondag meldde de politie op Twitter al kort over een gevonden vuurwapen. Dat bericht beloofde een update. Vandaag werd meer duidelijk over de gang van zaken. Eén verdachte is nog voortvluchtig.

De politie arresteerde zaterdagavond drie mannen omdat ze verdacht worden van wapenbezit, na een anonieme melding dat vier personen in een auto een vuurwapen bij zich zouden hebben. Er zouden zelfs bivakmutsen gezien zijn. Agenten volgden de melding op en lieten de bewuste auto op de Burgemeester Blomlaan stoppen.

Twee passagiers op de achterbank vluchtten de auto uit. De andere twee werden volgens een speciale aanhoudingsprocedure voor vuurwapengevaarlijke verdachten aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Den Haag en een 21-jarige man uit Dordrecht. De politie zocht naar de twee verdwenen verdachten en vond er één, een 21-jarige man uit Den Haag, op het Stationsplein. Hij werd aangehouden. De vierde verdachte is voortvluchtig. Politiehond Ringo ontdekte in de nabije omgeving van de auto een doorgeladen vuurwapen. Het is niet bekend wat de verdachten in Bergen op Zoom deden.


Bron: Politie.nl