Meld je aan voor ‘Tusse de Schuifdeure’

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Het motto voor de komende Vastenavond is nog niet bekend maar de organisatoren van ’Tusse de schuifdeure’ zijn al volop bezig met het programma voor de editie in 2019, die plaats zal vinden op zaterdag 23 februari 2019 in de Stoelemat.

Al sinds 1989 is ‘Tusse de Schuifdeure’ in zijn huidige vorm het podium van verborgen talent en ware ‘podiejumbééste’. Ieder jaar worden Krabben en zij die zich Krab voelen uitgenodigd het Vastenavondpodium te bestijgen. Zo ook dit jaar. Het ‘Tusse de Schuifdeure-orkest’ onder leiding van Kees Simons staat weer garant voor de muzikale begeleiding van de artiesten.

Voor de deelnemers is ‘Tusse de Schuifdeure’ uiteraard het hoogtepunt, maar ook de weg er naar toe is een warm bad. ‘Tusse de Schuifdeure’ is iets om samen naar toe te leven. “Agge mee wilt doen, dan komme me wir net as vroeger nar oe toe om te luistere en te zien wa d’of dagge van plan zijt . Da makt altij veul enersjie los en dan kenne me medéén zien wa d’of wat ‘t is en waar me same messchient nog wa d’aan motte sleutele, as da d’al nòòdeg zou zijn.”

Je kunt je tot 1 december aanmelden via e-mail: tds@stichtingvastenavend.nl

Vanaf 15 december starten de eerste repetities. Die moeten verplicht bezocht worden. Niet alleen om te komen tot een goed zaalprogramma maar ook vanwege de tv-uitzending. ‘Tusse de Schuifdeure’ is namelijk de laatste jaren uitgegroeid tot een ‘gròòte tillevisiesjow waar of dagge gin plankekoorts van oef te krijge’. Het artistiek team staat klaar om eenieder te helpen. En dat past bij onze Vastenavond. ‘Da vierde same’.