Miranda de Vries nieuwe voorzitter GGD West-Brabant

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

WEST-BRABANT – Miranda de Vries, burgemeester van Etten-Leur, wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de GGD West-Brabant. Dat heeft het algemeen bestuur van de GGD vandaag besloten. Haar benoeming gaat per direct in. Miranda de Vries volgt Leny Poppe-de Looff op die sinds 2009 bestuursvoorzitter is van de GGD. Leny Poppe-de Looff neemt afscheid, omdat zij stopt als burgemeester in Zundert.

Miranda de Vries is burgemeester van Etten-Leur en haar benoeming tot bestuursvoorzitter maakt haar tevens lid van het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio Midden- West Brabant, met de portefeuille GHOR, en lid van het Dagelijks Bestuur van de RAV Midden-West-Noord. Namens de GGD en de GHOR neemt de voorzitter ook deel aan de landelijke overlegtafels BAC Publieke Gezondheid en BAC GHOR.

Enthousiast

De commissie is unaniem positief. Miranda de Vries is enthousiast, heeft inhoudelijke kennis en affiniteit en ziet ernaar uit om ook in de Veiligheidsregio, de RAV en de landelijke gremia de publieke gezondheid en veiligheid te behartigen en verder te ontwikkelen.

Miranda de Vries geeft aan over haar benoeming: “Ik vind het super leuk! De business die de GGD doet is ontzettend interessant. Ik heb als bestuurder altijd de portefeuilles jeugd en zorg gehad en dat heb ik als burgemeester moeten laten vallen. Dit voorzitterschap biedt mij weer de gelegenheid om dit op te pakken”.

Foto: Gemeente Etten-Leur