Misterie Dweil gaat voor optocht idee van Pim Huijgens uitvoeren

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – De optocht heeft er een nieuw, mysterieus element bij gekregen dit jaar. De Misterie Dweil gaat meedoen, en heeft daarvoor zaterdagmorgen uit elf gesloten enveloppen met ideeën moeten kiezen. Daar kwam het door Pim Huijgens ingestuurde voorstel uit.

Wie die Misterie Dweil is bleef ook zaterdagmorgen een geheim, vanzelfsprekend. Tijdens de inschrijving voor deelname aan de optocht stapte deze raadselachtige verschijning binnen, natuurlijk om 11 minuten over elf. Eerder was er een oproep gedaan om ideeën in te zenden die deze optocht-liefhebber uit kon gaan voeren. Daar zijn heel wat inzendingen op binnengekomen, aldus de aanwezige boeren van de Stichting Vastenavend.

'Werrem'

Uit al die ideeën is een voorselectie gemaakt, waarbij onder meer naar haalbaarheid is gekeken. Er bleven er elf over en deze werden in gesloten enveloppen aan de Misterie Dweil gepresenteerd. Die koos er één uit, zonder te kijken, en dat bleek het idee te zijn van Pim Huijgens. Vanzelfsprekend hield de inzender ook zijn mond over wat dit aangeboden plan is, dat de titel 'Ier Wor ik Werrem Van' heeft meegekregen.

Wil je de Misterie Dweil volgen bij de voorbereidingen voor de optocht? Dat kan via Instagram.