Mol actief op het Mollerlyceum

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Op het Moller gebeuren de laatste tijd vreemde dingen; zoemers die op de gekste tijden afgaan, puzzelstukjes in postvakjes en jokers in kluisjes. Er is een Mol(ler) actief op school en iedereen (leerlingen én docenten) is druk doende deze te ontmaskeren.

Wat in november begon als een grap is inmiddels uitgegroeid tot een zeer serieus spel. Het volgende filmpje werd gemaakt als teaser voor de Open Dag van havo- en vwo-school het Mollerlyceum in Bergen op Zoom en hintte naar het wekelijks zeer goed bekeken televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’ van AVROTROS. Natuurkundedocent JanJaap Riedijk plaatste het filmpje op de Facebook– en Instagrampagina van de school, waarna het speculeren rond de vraag ‘Wie is de Mol(ler)?’ bij leerlingen en docenten begon. Een reactie hierop kon daarom niet uitblijven; Riedijk organiseerde een heuse jacht naar de Mol, welke inmiddels al ruim twee maanden gaande is.

Jokers

Zo worden er hints over de identiteit van de Mol verstopt door heel de school en vinden er Mol-acties plaats om iedereen op het verkeerde been te zetten. Techniekdocent René Hollemans werd aan het werk gezet om de van tv bekende jokers in een Moller-jasje te gieten en na te maken. Via de Instagram-pagina van de school worden er in story’s 24 uur lang hints over verblijfplaatsen van jokers verspreid, waarna leerlingen en docenten op zoek gaan naar de jokers. Het spel leeft. Uit alle klassen en jaren zijn er wel deelnemers en de een is nog fanatieker dan de ander. Ook in de koffiekamer is bij de docenten het spel het gesprek van de dag.

Op het moment dat een hint ‘live’ gaat loopt de spanning op in de school en zindert het op de gangen. Net zo lang totdat de joker gevonden is, meestal ruim binnen de 24 uur. Het vinden van een joker levert vervolgens een serieuze hint op over de identiteit van de Mol(ler). En zo komen alle deelnemers steeds dichterbij het ontdekken van de Mol(ler).

Ontknoping

Het net sluit zich langzaam rond de Mol(ler). Steeds meer leerlingen en docenten (denken te) weten wie het is. Vandaag werd door de tientallen deelnemers in de aula van het Mollerlyceum de welbekende test ingevuld, waar men middels een twintigtal vragen bevraagd werd over de identiteit van de Mol(ler). Deze test werd gepresenteerd door docent Engels Paul Shelton, wie zich tijdens het verloop van het spel in video’s al vaker heeft opgeworpen als de nieuwe Rik van de Westelaken. Shelton begon zijn presentatie met de woorden: “Welkom bij de eerste editie van de Test”, wat meteen doet vermoeden dat er een vervolg gaat komen op dit spel. Vrijdag vindt de zinderende ontknoping plaats in de aula van de school. De winnaar ontvangt een echte prijs en uiteraard eeuwige roem.

Open Dag

Omdat dit evenement al voor de ontknoping zo’n geweldig succes is, zal ook tijdens de Open Dag op zaterdag 25 januari voor bezoekers een verkorte versie van de jacht naar jokers plaatsvinden. Zo vinden bezoekers al snel hun weg in de school en zijn toekomstige leerlingen alvast op de hoogte van de beste verstopplekken, want het is niet uitgesloten dat er volgend jaar een nieuwe ‘Wie is de Mol(ler)’ wedstrijd plaatsvindt.