Mollerlyceum valt opnieuw in de prijzen bij Lego League

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / BREDA – Afgelopen vrijdag 30 november heeft het Mollerlyceum twee prijzen in de wacht gesleept tijdens de regiofinale West-Brabant van de First LEGO League in Breda. Op de Avans Hogeschool werd vrijdag deze jaarlijkse wedstrijd gehouden. Het thema was dit jaar ‘Into orbit’, wat vrij vertaald ‘in de ruimte’ betekent.

Het Mollerlyceum heeft een rijke geschiedenis wat betreft deelname aan deze jaarlijkse wedstrijd en heeft al heel wat titels op haar naam staan. De school gaat dan ook serieus om met de voorbereidingen. Iedere week besteden de betrokken leerlingen twee keer 45 minuten tijd aan het project. Deze tijd wordt gevuld met onderzoek doen naar het thema en het bouwen en programmeren van de robot. Deze aanpak vertaalt zich jaarlijks terug in prijzen.

Kampioensbeker

Dit jaar heeft het team van de derde klas heeft de eerste plaats gehaald van 26 teams. Daar kreeg het team de 1e prijs, de champions award, voor. Het Mollerlyceum is ook op de eerste plaats geëindigd met de robotwedstrijd en daarmee verdiende de school een tweede kampioensbeker; de robotprestatie award.

Dit betekent dat de school door is naar de Beneluxfinale in Eindhoven op zaterdag 16 februari 2019. Daar strijden de beste 50 teams tegen elkaar uit de Benelux. Elke regio heeft twee plaatsen te verdelen. Het Mollerlyceum heeft vorig jaar voor het eerst deelgenomen aan de International Invention die volgt op de Beneluxfinale en ergens in Europa wordt gehouden. Om daar komend jaar weer te mogen strijden moet de school wel bij de eerste vijf eindigen in de Beneluxfinale in februari.