Nieuw onderdeel voor jubilerende Maria Ommegang: Verrijzeniswagen

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Als volgend jaar 75 jaar Bevrijding wordt gevierd, is dat meteen het jubileumjaar van dankstoet Maria Ommegang. Die is immers ontstaan omdat onze stad de Tweede Wereldoorlog betrekkelijk ongeschonden doorstond. De organisatie van de stoet zoekt weer deelnemers, onder meer voor een nieuw onderdeel.

De voorbereidingen zijn al in volle gang, laat de organisatie weten. Inmiddels kunnen mensen die deel willen nemen aan de stoet zich weer inschrijven. Ook kinderen zijn van harte welkom, net als figuranten voor de verschillende groepen. Wie zich meldt, krijgt een plaats in de stoet. Er is voldoende kleding voorradig om iedereen letterlijk en figuurlijk gepast te voorzien. Voor een aantal spreekrollen worden eveneens nog mensen gezocht. Twijfel je of dat iets voor je is? De organisatie gaat er graag over met je in gesprek en begeleiding is altijd mogelijk.

Nieuw onderdeel

Verder worden mensen gezocht voor de Verrijzeniswagen. Dit is een geheel nieuwe wagen die met figuranten en een eigen choreografie speciaal gemaakt is om vanaf de jubileumeditie de stoet te verrijken. De bemensing bestaat onder meer uit elf volwassen figuranten die hier als apostel naast lopen. Mensen die zich willen aanmelden kunnen dit doen via e-mail of via het contactformulier dat te vinden is op de website.

Presentatie ontwerp, boek en film

Wil je er eerst eens wat meer over weten? Kom dan naar de presentatie over het jubileumjaar op zaterdag 8 december. Het is dan de Feestdag van Maria Onbevlekte Ontvangenis, met om 18.30 uur een Eucharistieviering in de Sint Gertrudiskerk.

Aansluitend is er om 19.30 uur een bijeenkomst in Den Enghel aan de Grote Markt, waar iedereen koffie of thee krijgt aangeboden. Hier komen de op stapel staande activiteiten en het thema voor het jubileumjaar uitgebreid aan bod. Tevens worden het ontwerp van de nieuwe Verrijzeniswagen en het te verschijnen jubileumboek gepresenteerd. Dat boek wordt geschreven door Ad Rooms en belangstellenden kunnen dan gebruik maken van de voorinschrijving. Daarnaast is die avond een film over de Maria Ommegang te zien, gemaakt door Cultureel Erfgoed Brabant. Iedereen is op deze bijeenkomst van harte welkom.

Stockfoto: Pixabay / Ben Burton