Geef wat kerstgevoel aan mensen die het kunnen gebruiken

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Voedselbank Goed Ontmoet begint binnenkort met haar jaarlijkse actie 'Doe een boodschap voor een ander', waarbij mensen wordt gevraagd een extra product in de winkelwagen te leggen voor de voedselbank. In de week voor Kerst, van 14 tot en met 24 december, staat alles in de teken van deze Supermarktactie.

Kerstmis is een feest van lichtjes in de kerstboom, lekker eten en gezelligheid met familie of vrienden. Goed Ontmoet gunt iedereen een ontspannen kerstfeest zonder zorgen, ook wanneer er financiële problemen zijn. De voedselbank richt zich voornamelijk op gezinnen in de regio die tijdelijk geholpen worden met een voedselpakket. Deze gezinnen hebben het niet best en daarom vindt men bij Goed Ontmoet, dat deze gezinnen rond de kerstdagen iets extra's in de vorm van een kerstpakket verdienen.

Kerstgevoel

Naast de dagelijkse producten zoals thee, limonade, pasta, soep, broodbeleg en dergelijke, wordt geprobeerd het pakket met wat luxere artikelen aan te vullen. Dingen waarvan je het echte kerstgevoel krijgt. Er worden flyers uitgereikt aan het winkelend publiek om uit te leggen welke houdbare producten wij zoeken maar mensen kunnen zelf ook iets bedenken. Er doen supermarkten uit alle gemeenten uit de regio Zuidwest Brabant (Halderberge, Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht) en Tholen mee met deze actie.

Betrokkenheid

"Samen met U proberen wij iets bijzonders van het kerstpakket te maken om hiermee onze betrokkenheid en medeleven te tonen met mensen uit ons midden die het duidelijk minder hebben dan wij", aldus voorzitter Jan de Smet. Goed Ontmoet bedankt iedereen op voorhand voor het meedoen met deze Kerstactie. “Ieder jaar worden wij blij verrast door de liefdevolle giften die wij mogen ontvangen en de lachende gezichten van onze cliënten bevestigen dat het weer is geslaagd.”

Mochten er lezers zijn die Voedselbank Goed Ontmoet willen steunen, dan kan dat ook door een bedrag -éénmalig of structureel- over te maken op bankrekening NL78RABO0140241833 t.n.v. Stichting Goed Ontmoet.

rawpixel