Monumentale eiken gekapt, CDA’er Erik Verbogt zéér verbaasd

HALSTEREN – Vandaag moest raadslid Erik Verbogt via via vernemen dat aan de Kastanjelaan te Halsteren de monumentale eiken plots zijn gekapt. Hij is er allerminst blij mee en hogelijk verbaasd over deze actie van de gemeente.

Verbogt geldt binnen de raad als kenner van gewassen, bomen en plantengroei. Mede daarom is hij tevens aangesloten bij de gemeentelijke boomwerkgroep. Daar is de kap van deze monumentale blijkbaar niet ter sprake gekomen, dus ook niet gemeld door de gemeente. Terwijl de afspraak is dat dit altijd gebeurt, zeker bij karakteristieke bomen met een duidelijke meerwaarde.

Al drie jaar beschermd

“De bomen zijn in 2016 toegevoegd aan de monumentale bomenlijst en dus beschermd”, meldt Verbogt. Het gaat om eiken van ruim honderd jaar oud, die het voormalige testersbaantje/sasbaantje omzoomden. Hij heeft direct een aantal vragen richting B en W gestuurd. Die gaan over of er wel een kapvergunning is en waarom deze exemplaren moesten verdwijnen. Tevens wil hij, mede namens de werkgroep, héél graag weten waarom dit hier niet is gemeld en besproken.

Stockfoto: PXhere