Motto Vastenavend 2019: ’t Is Koers!

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Kort maar krachtig. Dat is in ieder geval te zeggen over het nieuwe motto dat de boeren van de Stichting Vastenavend zaterdagmiddag meekregen in café ’t Dobbertje. De Gròòtste Boer heeft er veel zin in, liet hij weten: De Bergse Draai van de Kaai is een feit!

Gisteren werd het bericht naar buiten gebracht dat een Bergenaar die oorspronkelijk uit Roosendaal kwam het wielerevenement Draai van de Kaai naar hier wilde halen. Een grap natuurlijk, die door de Gròòtste Boer nog even werd uitgespeeld: “Ik wil ’t nie over da durrep achter Wouw ebbe.” Hier vieren we onze eigen feestjes, meldde hij. Daar was het bonte gezelschap het roerend mee eens, getuige het gejoel.

'Deurdouwe'

Ze waren na een gereden koers door het Havenkwartier in ’t Dobbertje aangekomen en werden geprezen om hun sportiviteit. ‘Valpertije, zonder tandjes vedder rije’, er kwam veel klein leed voorbij maar de renners hebben het volbracht. Gròòtste Boer Joost Eykman gaf aan het eigenlijk helemaal niks te vinden, zo’n wielerronde in de herfst. Maar in de voorjaarsklassieker die deze Vastenavend moet worden wél. “Oòg tij damme de wereld wir op z’n kop gaan zette”, sprak hij. “Mee ’n Vastenavend die op straat leg.” En een eigen Draai van de Kaai dus: “Deurdouwe, mee ’t snot vor oew òòge." En als het aan Eykman ligt: “Gin ronde mis mar ’n kuspoes.” Hij nodigde vervolgens de boeren uit hun rugnummers op te komen halen, want het motto is immers:

’t Is Koers!