Muziekbuurt helemaal FRIS na geslaagde actie Marlies van Lier

BERGEN OP ZOOM – Eigenlijk kon de middag al bij aanvang niet meer kapot voor Marlies van Lier. Zij bedacht de actie ‘Hoe FRIS is jouw buurt?’ en kreeg daar behoorlijk wat positieve respons op. Ze hoopt dat het op heel wat plaatsen een vervolg krijgt.

Woensdagmiddag verzamelden zich 37 mensen bij de garages achter de Diepenbrocklaan, waaronder veel buurt- en schoolkids. Maar ook EHBO’ers, Buurtpreventie en Stadlander waren present. En natuurlijk de Bergse Rangers! Dat zijn kinderen die geregeld georganiseerd buurten schoonmaken, gekoppeld aan een Buurtpreventieteam. Ze kwamen samen vanwege de schoonmaakactie die Marlies heeft opgezet, waarvan de naam een knipoog is naar haar bedrijf FRIS Presentaties. Ze is bij velen namelijk bekend als presentatrice van onder meer lokale tv-programma’s, evenementen en andere happenings.

Niet klagen maar aanpakken

Marlies vond het maar niks dat er zo veel zwerfvuil in haar buurt ligt en koos ervoor het niet bij daarover mopperen te laten. Ze besloot voor een positieve aanpak te gaan en er een gezamenlijke actie van te maken. Haar oproepen via onder meer social media om mee te doen aan ‘Hoe FRIS is jouw buurt?’ werden gehoord. Er stond vanmiddag een flink en super enthousiast team  klaar om de Muziekbuurt eens grondig schoon te gaan maken. En na het verzamelen van alle rondzwervende rommel kwam Saver langs om de zakken met afval op te halen. Vervolgens was er zelfs nog een door de MCD geschonken hapje en een drankje na, voor de deelnemers.

Goed voorbeeld

Wethouder Patrick van der Velden vertelde heel blij te zijn met het initiatief. Hij liep zelf ook mee met het team dat de wijk in trok. En Marlies was vooral heel blij met de opkomst. “Het is nu al een succes!”, sprak ze tijdens haar welkomstwoordje. Daarnaast hoopt ze dat dit goede voorbeeld ook anderen inspireert. “Hopelijk is dit de aanzet voor meer Buurtpreventieteams met een eigen Bergse Rangers groep. Daarvan zijn er momenteel nog maar drie, terwijl er éénentwintig Buurtpreventieteams zijn.” Ze mogen bij haar de hesjes en prikstokken komen lenen.