Nar doet boekje open over de Bergse Vastenavend

Eric Elich met zijn nieuwe boek 'De NAR van d'n Òòg'eid'. (Tekst, video en foto: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Eric Elich heeft zijn laatste jaar als Nar afgesloten, tijdens de laatste Vastenavend. Inmiddels heeft hij zijn ervaringen en belevenissen aan het papier toevertrouwd. Vammiddag is het boekwerk gepresenteerd: 'De NAR van d'n Òòg'eid'. In de overvolle boekwinkel van Van der Kreek presenteerde hij zijn boek, waarbij burgemeester Petter het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen. De burgervader beloofde het gelijk te gaan lezen. "Het zal voor mij dan wel een vakantieboek worden, want vanavond vertrekken we al", sprak hij lachend. 

'De NAR van d'n Òòg'eid' is een persoonlijke verhalenbundel waarin zich de ziel van de Bergse Vastenavend weerspiegelt; geschreven "vanuit de klinkers van de Dubbelstraat, dweilend langs de geschiedenis van mijn familie en de wondere wereld van het Prottekol", aldus Eric. Al met al biedt deze uitgave 'een openhartige en ontroerende inkijk in de wereld van het spel van de Bergse Vastenavend'.

Prinsenpak

Bijzondere verhalen zijn het zeker! Zo onthult Eric ten overstaan van het winkelpubliek dat zijn imiddels overleden vader Fré (bekend als grimeur, onder meer voor theater De Maagd) ooit prins is geweest. "Prins van Goes", voegt hij daar snel aan toe. Het prinsenpak is er nog steeds en eigenlijk had Eric Elich ooit zelf Oòg'eid willen zijn; maar het lot beschikte anders en meer dan twee decennia was hij Nar, van 1997 tot 2018 tijdens 22 Vastenavenden. Zijn boek is in een beperkte oplage uitgegeven en voor 18,50 te koop. Wie zélf ook de verhalen wil lezen moet er snel bij zijn, want op=op en de exemplaren gingen vanmiddag al als zoete broodjes over de toonbank!