Natuurpodium biedt online leerplatform natuur en duurzaamheid

Het Natuurpodium Brabantse Wal is momenteel gesloten vanwege de coronamaatregelen. Daarom biedt de instelling de jeugd nu een online leerprogramma aan. (Redactie: Han Verbeem, foto: Google StreetView)

BERGEN OP ZOOM – Het Corona-virus heeft een enorme impact op ons dagelijks leven, stelt directeur Robert Deliën van het Natuurpodium Brabantse Wal. Ondertussen is in de natuur de lente begonnen. Met een online programma wil het Natuurpodium daarom de natuur toch een beetje in huis brengen bij de jeugd, aldus Delien. “Zodat het leren, ontdekken en beleven doorgaat en een positieve impuls kan geven in deze moeilijke tijd.”

Het is nogal een tegenstelling, aldus Deliën: “De zorgen en onzekerheden die wij nu ervaren en de natuur die de lentekriebels voelt en zich klaarmaakt voor nieuw leven, groei en bloei. Normaal gesproken is dit een prachtige periode dat we de natuur ingaan met de schooljeugd, maar dit jaar is alles anders.”

Mini-projecten

Leerkrachten kunnen met hun klas meedoen aan een mini-project. Directeur Deliën: “In een project gaan de leerlingen een probleem onderzoeken en oplossingen bedenken. Projectbeschrijving, informatiebronnen en opdrachten worden door ons online gezet op onze speciale Mini-Projecten-pagina. Hier bieden we ook de mogelijkheid om live vragen te stellen aan een expert.”

Mini-campagnes

Kinderen kunnen individueel of met hun klas meedoen aan een mini-campagne. “Wekelijks wordt er een nieuwe challenge online gezet. We beginnen met de Tuin&Balkon-Bingo.”

Vragen en informatie

“We hopen dat ons programma iedereen een steuntje in de rug geeft en dat we snel weer met schoolklassen de natuur in kunnen gaan”, aldus Dëlien. “Voor vragen, ideeën en opmerkingen kun je ons bereiken op info@natuurpodium.nl.” De medewerkers van het Natuurpodium wensen iedereen veel sterkte en, zo besluit de directeur: “Hopelijk tot snel, terug in de natuur!”