Natuurpodium ontvangt duizendste scholier

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Het schooljaar is nog maar drie weken bezig en het Natuurpodium mocht al de duizendste leerling van dit jaar ontvangen. Lucas (basisschool Borghoek) ging hiervoor graag op de foto met juf Suzanne, Annemiek en Jessica. Dat er zo veel scholieren komen is niet zo vreemd: er is ontzettend veel te beleven.

Leerlingen uit Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal hebben de afgelopen weken al het nodige geleerd over de natuur en duurzaamheid op de Brabantse Wal. Tijdens de buitenlessen Natuur zijn er kriebelbeestjes gevonden en zijn ook alweer de eerste paddenstoelen gespot. In de film 'Eind Goed Landgoed' -die zich afspeelt op landgoed Mattemburgh- is kennis gemaakt met de families de Ram en Cuypers en in de wisselexpositie “Molens & Energie” wordt niet alleen geleerd maar ook graan gemalen.

Tevens zijn verschillende klassen bezig geweest met het zoeken van potscherven van de Bergse pottenbakkers, zijn er prachtige werkstukken gemaakt met natuurlijke verf en er is bioplastic vervaardigd. Hoogtepunt voor de kleintjes is de pratende eekhoorn, terwijl de groteren het liefst op expeditie gaan op landgoed Lievensberg.

Scholen op de Brabantse Wal kunnen gratis gebruik maken van het onderwijsprogramma. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van het Natuurpodium, de gemeente Bergen op Zoom, Brabants Landschap, gemeente Woensdrecht, Saver, Krinkels en Ecopoint.