New Cool Collective samen met zanger van Matt Bianco naar Gebouw-T

BERGEN OP ZOOM – De jazzformatie New Cool Collective komt met de zanger Mark Reilly, oprichter van de band Matt Bianco, op zaterdag 20 februari naar Gebouw-T. Dit naar aanleiding van de nieuwe EP 'The Things You Love', die door de artiesten samen is geschreven en opgenomen. Het optreden is tevens onderdeel van de viering van het vijf-jarig bestaan van Gebouw-T.

New Cool Collective brengt al sinds 1993 vernieuwing in de jazzscene, met een eigen variant op Jazz-Dance. Inmiddels kent de formatie een rijke discografie, met veel variatie qua sound. Het orkest staat tevens bekend om de vele succesvolle samenwerkingen die zij met andere artiesten aangingen. Na het in 2014 opgenomen Electric Monkey Sessions, is in november 2015 ‘The Things You Love’ uitgekomen. Deze EP is een samenwerking met zanger Mark Reilly, vooral bekend van de band Matt Bianco.

Bijzondere mix

'The Things You Love' is een plaat waarop de band en zanger een klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengen tot het bekende New Cool Collective geluid, aangevuld met de retro pop­jazz van Matt Bianco. Op de plaat staan vijf nummers, waaronder een remake van Matt Bianco’s hit: ‘Don’t Blame It On That Girl’. De samenwerking tussen Reilly en de band kwam tot stand na een aantal inspirerende ontmoetingen. Er ontstonden tal van ideeën, die via internet werden gedeeld en zijn samengevoegd tot de uiteindelijke songs.

Op zaterdag 20 februari brengen New Cool Collective en Mark Reilly hun sound naar Gebouw-T. De voorverkoop voor dit concert is reeds van start gegaan. Tickets zijn verkrijgbaar op de site van Gebouw-T.

Meer lezen over het jubileum van Gebouw-T doe je hier.