Nieuw concept moet levendigheid binnenstad boost gaan geven

BERGEN OP ZOOM – Een volledig nieuw concept waar entertainment voor alle leeftijdscategorieën te vinden zal zijn en waarin spelen, leren, verblijven, ontdekken, ‘werken’ en vooral plezier maken de boventoon zullen voeren. Dat is in het kort wat gaat plaatsvinden in het Gouvernementsgebouw als daar rond de zomer van 2018 de deuren open gaan.

Be-Lééf is de werktitel voor het concept. Of dit ook de uiteindelijke naam wordt, is nog maar de vraag. M2 Leisure is de partij die hierin het voortouw neemt. Het bedrijf heeft veel ervaring in de wereldwijde leisure- en resortindustrie. Al langere tijd was Bergen op Zoom op zoek naar een mooie trekker om extra bezoekers naar de binnenstad te krijgen. Met dit unieke concept wordt een hele grote stap gezet om dat doel te bereiken. Naar verwachting zullen jaarlijks zeker 50.000 bezoekers het Gouvernement bezoeken.

Van kinderboerderij tot virtual reality

Het gebouw aan het Gouvernementsplein is inmiddels door een investeerder aangekocht en de voorbereidingen voor de verbouwing zijn in volle gang. Het gaat om een aanbod aan activiteiten die eigenlijk voor jong en oud zijn bedoeld, maar de nadruk ligt toch vooral op de jeugd. Kinderen kunnen in het gebouw sporten, een kinderboerderij bezoeken en kunnen in de beroepenspeelplaats kennis maken met meer dan 20 beroepen. Je vindt er een theater, een bioscoop, een verhalenplein en kinderen gaan zich in een andere wereld begeven met virtual reality.

Tieners en volwassenen kunnen zich helemaal laten gaan in het ‘droneum’, waar je met echte drones door een parcours kan manoeuvreren. Verder is er een lasergame en er zijn escaperooms te vinden in het gebouw. Daarbij komt er bijzondere horeca te zitten. De DJ Hardwell heeft zich inmiddels als ambassadeur verbonden aan het project.

Goede spin-off voor de stad

Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom is verheugd met dit unieke concept. “We hebben lange tijd gezocht naar een goede invulling van het Gouvernement, maar denken die nu gevonden te hebben. Voor de binnenstad kan dit economisch gezien een enorme impuls betekenen”, vertelt binnenstadswethouder Patrick van der Velden. “Het zal niet alleen bezoekers uit Bergen op Zoom trekken, maar zeker uit de regio. En meer bezoekers betekent ook spin-off voor de rest van de middenstand. Uiteraard biedt het tevens directe werkgelegenheid in de toeristisch-recreatieve sector. Daar zijn we erg blij mee. Ik heb me al langere tijd persoonlijk bemoeid met de invulling van dit gebouw. Er is me veel aan gelegen om een trekker op deze plek in de stad te hebben. Samen met de gemeenteraad zetten we ons in als het gaat om de Brede Aanpak binnenstad. Dit is een geweldig resultaat”.

Afbeelding: Gemeente Bergen op Zoom