Nieuw initiatief: soep voor Bergse dak- en thuislozen

BERGEN OP ZOOM – Het is een initiatief van Wim Ligtenberg en hij heeft inmiddels wat vrijwilligers om zich heen verzameld. Ook met de gemeente is al gesproken over de uitvoering van zijn idee: soep uitdelen aan de dak- en thuislozen in Bergen op Zoom.

‘Soepproject Bergen op Zoom’ is het initiatief inmiddels gaan heten en het plan is om met een bakfiets daklozen van soep te gaan voorzien. In eerste instantie op kleine schaal, als een soort test, en vanaf 12 februari. Dan vindt een kleine kick-off plaats van het eerste seizoen. Die komende periode ziet de organisatie ook vooral als een leertraject, waarbij de praktijk moet gaan opleveren of er verbeterpunten zijn en zo ja welke. In september wordt met een grote opening ‘officieel’ begonnen, is nu het voornemen.

Meerdere uitgiftepunten

In principe gaan de vrijwilligers vanaf februari iedere dinsdag en donderdag soep uitdelen op twee of drie plekken in de stad. En dat dan tot eind maart. Met de gemeente wordt bekeken welke locaties hier het meest geschikt voor zijn. Het is bijvoorbeeld wenselijk dat er een toilet in de buurt is waar de mensen die er op af komen gebruik van kunnen maken. Om het milieu te ontzien word de soep aangeboden in kartonnen bekers en er worden gewone metalen lepels gebruikt.

Bijdragen

Het project kan nog wel wat hulp gebruiken. Wie nog metalen lepels kan missen wordt verzocht zich te melden, maar ook vrijwilligers en bijdragen zijn welkom. Bij voedselsponsoring hopen de initiatiefnemers met name op basis-ingrediënten als vermicelli, pasta, kruiden, linzen, spliterwten, vlees en verse groenten.

Neem vooral contact op als je iets bij kunt dragen: soepprojectboz@gmail.com

Stockfoto (uitsnede): Pixabay / Pexels