Binnenstadslabnieuws: Het wordt alsmaar spannender in het centrum

BERGEN OP ZOOM – Zoals het een beetje stad betaamt, krijgt ook bergen op Zoom er alleen maar escape rooms bij. Sinds bijna een maand vind je er ook één aan de Grote Markt. En daar blijft het niet bij. Er wordt hard gewerkt aan een tweede ruimte in hetzelfde pand.

Wie al eens Escape the Gate bezocht, de escape room in de Gevangenpoort, heeft meteen een idee van het niveau dat je ook op de Grote Markt mag verwachten. In het pand waar voorheen broodjeszaak De Kleine Vlaming te vinden was, kun je je nu storten in een ondergronds avontuur: De Kelder van De Maagd. Ook deze is opgezet door Maikel Goudzwaard, de man die tevens de Gevangenpoort beheert en nog een escape room heeft in Scherpenisse.

Het verhaal
Het is 2009 en Schouwburg De Maagd bestaat 20 jaar. Daarom staan er grote optredens gepland, met echte sterren, maar ook een musicalvoorstelling met Bergse talenten. Daarvoor zijn twee dames kandidaat, maar één van hen verdwijnt plots en blijft spoorloos. Totdat er jaren later hulpgeroep klinkt uit een naastgelegen kelder…

Vanzelfsprekend komen spelers pas vrij als het ze is gelukt die opgesloten Bergse dame te bevrijden. Of als de tijd op is natuurlijk. Dan houdt het ook op en heeft je team het helaas niet gehaald. Het moet wel een beetje spannend blijven.

Aanbod

Maikel is blij met de locatie aan de Grote Markt: “Het is voor bezoekers natuurlijk heel gezellig dat ze daarvoor of daarna nog allerlei leuke horeca kunnen bezoeken.” Bang voor concurrentie is hij niet: “Ik denk dat het juist goed is als er meer escape rooms in een stad zitten. Je bezoekt ze allemaal toch maar één keer en kunt naar elkaar doorverwijzen. Er is vraag genoeg, dat merk ik bijvoorbeeld omdat de Gevangenpoort na ruim drie jaar onverminderd populair blijft.” Hij werd door de eigenaar van de voormalige broodjeszaak gevraagd om dit hier te gaan organiseren en heeft nu de ruimte om er zelfs een tweede room te bouwen. “Die komt boven, achterin. Waarschijnlijk met als thematiek ‘reizen’, we zijn er volop mee bezig.”

Spannend

Niet alleen de escape room en het opzetten ervan zijn spannend gebleken. Er was ook even consternatie toen eind vorig jaar bleek dat er geen vergunning was voor activiteiten als deze, vertelt Maikel. Hij is enorm blij over de wijze waarop hij door de gemeente en het Binnenstadslab is geholpen: “Heel snel, super vriendelijk en in goed overleg. Ik ben echt blij dat ik hier terecht ben gekomen. Het is een prachtige zichtlocatie in een hele mooie stad.”

Uitjes

Maikel is niet alleen het brein achter de nodige escape rooms (hij ontwikkelt ook concepten voor anderen), maar tevens initiatiefnemer van UitjeInJouwStad.nl. Op deze site vind je naast De Kelder van de Maagd tevens andere activiteiten die een bezoek aan de binnenstad super leuk maken, waaronder een quiz en een citygame. Er valt nog veel te ontdekken dus in het Bergse centrum.

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.