Heldhaftige politieman weerhoudt vrouw van voor trein springen

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagmiddag heeft een politieman een vrouw ervan weerhouden zich voor de trein te werpen. Ze zat er klaar voor, vlak naast het spoor lang de Wattweg. Hij moest haar zelfs boeien, uit veiligheidsoverwegingen.

Er was een melding binnengekomen over ‘een persoon langs het spoor’. Agenten gingen kijken en zagen daar een vrouw die vlak bij de rails zat. Eén van hen is meteen de sloot in gesprongen om haar te bereiken en heeft een poging gedaan met haar in gesprek te gaan. Toen dat geen zin leek te hebben en de trein naderde is hij op haar gaan liggen zodat ze niet kon springen. Vervolgens is ze geboeid, met name om veiligheidsredenen. Achteraf bleek ze ook nog gewapend te zijn met een klein mes dus mogelijk was die beslissing een verstandige.

Met een volgende trein is ze naar een wat verderop gestopte ambulance gebracht en volgens de laatste berichten gaat het redelijk goed met haar. De agent moest daarna weer snel aan het werk. Het was een dynamische dag voor Politieteam Bergen op Zoom, blijkt uit onderstaand Facebookbericht.