Nieuwe Minibieb De Kiek is tevens Kinderzwerfboek-station

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Minibieb is een landelijk initiatief. Er zijn inmiddels ruim 900 plaatsen in Nederland, aldus de website, waar deze kastjes hangen. Ook in Bergen op Zoom is voortaan een minibieb te vinden, aan de Prins Bernardlaan 15. En er is meteen een Kinderzwerfboek-station ingericht.

In Minibieb De Kiek staan boeken die zowel kinderen als volwassenen gratis mogen lenen, of omruilen tegen een ander boek. Initiatiefneemster Anky van Geel laat weten: "De minibieb is er voor iedereen. Dus voel je vrij om mee te doen en ruil boeken, leen ze of voeg een paar boeken uit jouw boekenkast toe!  Gratis meenemen mag ook. Zo kan iedereen van elkaars boeken genieten. De minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken."

Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp, bedoeld om alle kinderen de mogelijkheid te bieden om leuke boeken te lezen. Het idee erachter is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden ergens achtergelaten en hopelijk door een volgende lezer gevonden. Je mag de boeken gratis meenemen om te lezen en daarna leg je het boek weer ergens weg. Bijvoorbeeld op de kinderboerderij, in Kinderzwerfboek-stations, wachtruimtes of buurthuizen.