Nieuwe rector Roncalli: “Ik kan echt iets betekenen voor Roncalli”

BERGEN OP ZOOM – Per 1 november kreeg het Roncalli een nieuwe rector. Barbera Baelemans volgde Ludo Heesters op die een nieuwe baan heeft gekregen. De nieuwe rector heeft ruime ervaring in zowel onderwijs als bedrijfsleven.

Roncalli is een Daltonschool die leerlingen leert om te kunnen omgaan met vrijheid, verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie. “Wie een Roncalli-diploma haalt, neemt niet alleen een schat aan competenties, maar ook die bruisende persoonlijkheid mee de wereld in. Daar heb je een heel leven plezier van”, zo stelt de school. Barbara Baelemans weet hoeveel plezier, want voor ze 13 jaar geleden in het onderwijs aan de slag ging, werkte ze bij een grote uitzendorganisatie en merkte ze hoe bedrijven steeds meer op zoek gingen naar werknemers die sterk in hun schoenen staan, zelfstandig zijn en verantwoordelijkheid kunnen dragen. “Ik geloof heilig in het belang van die eigenschappen”, zegt Baelemans, die zegt “met hart en ziel” in het onderwijs te werken.

Barbera Baelemans blijft in elk geval tot 1 mei aan Roncalli verbonden. Ze hoopt een school achter te laten die klaar is voor een toekomst binnen een maatschappij waarin het aantal nieuwe leerlingen afneemt, maar de behoefte aan Dalton-principes groeit, aldus de verklaring.