Nieuwe seizoen zwembad de Melanen feestelijk geopened

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

HALSTEREN – De eerste bezoekers stonden zondagochtend vroeg al klaar voor een verfrissende duik in het water van zwembad de Melanen. Wethouder Patrick van der Velden verzorgde om 10.00 uur met een kanonschot confetti een knallende seizoen opening.

“Ondanks het zeer matige weer in het afgelopen seizoen hebben we vele positieve reacties mogen ontvangen over onze manier van werken. De bezoekers hebben weer het gevoel dat het “hun” zwembad is. Daar bouwen we komend seizoen dus graag verder op door”. Aldus Walter van Krieken, manager van Zwembad De Schelp en De Melanen BV. De openingstijden zoals deze in 2016 zijn geïntroduceerd blijven dan ook gehandhaafd. De bassins waren dagelijks geopend van 10.00 tot 12.00 uur en bij 21 graden of hoger werd dit verlengd tot 17.30 uur.

Geluisterd naar bezoekers

Er is goed geluisterd naar de wensen van de bezoekers en met de Dorpsraad Halsteren, Stichting Behoud Zwembad de Melanen en de gemeente Bergen op Zoom is uitgebreid geëvalueerd. “Op basis daarvan gaan we komend seizoen iets minder ‘strak’ om met de temperatuur afhankelijke openingsuren. Zo kunnen we besluiten bij 19 gr C en weercijfer 8 toch langer open te zijn en bij 21 gr C met regen en onweer om 12.00 uur te sluiten.” Iedere avond om 19.00 uur wordt de definitieve openstelling voor de dag daarop via de website gecommuniceerd.

Extraatjes

De voorverkoop van abonnementen heeft al geleid tot een hoger aantal abonnementhouders dan vorig jaar. Er gelden voor hen extra voordelen: de avondopenstelling op dinsdag- en donderdagen biedt exclusief de mogelijkheid banen te zwemmen in het wedstrijdbad. Deze extra uren kunnen mede gerealiseerd worden door de aanvullende inzet van vrijwilligers van de Stichting Behoud Zwembad de Melanen en zwemvereniging De Krabben. Op dagen dat de Melanen om 12.00 uur sluit mogen abonnementhouders diezelfde middag gratis recreatief zwemmen in zwembad De Schelp.

Alle informatie voor komend seizoen is te vinden op www.demelanen.nl. Daar zijn bovendien links naar een app over De Melanen en De Schelp te vinden, zowel voor Android als iOS.

Foto: De Melanen BV