Nieuwe vestiging Kringloper officieel geopend

BERGEN OP ZOOM – Op zaterdag 4 november heeft wethouder Yvonne Kammeijer de nieuwe vestiging van De Kringloper aan de Van Konijnenburgweg 51 feestelijk geopend. Door het verwijderen van de laatste verhuisdozen is de verhuizing naar de nieuwe locatie een feit. Hiermee gaat een wens van De Kringloper in vervulling.

De vorige locatie aan de Vlaszak in Bergen op Zoom voldeed niet meer aan de wensen van De Kringloper. Op de nieuwe locatie is een warenhuis gecreëerd met 1000 m2 aan winkelruimte en de nodige gratis parkeergelegenheid. De winkel is ingericht door materialen op een slimme wijze ter hergebruiken, zodat er een echte winkelsfeer is ontstaan. Er zijn verschillende afdelingen met hun eigen thema. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld een speciale speelgoedhoek aangekleed als sprookjesbos.

Ook inleveren

In de winkel mogen ook goederen afgegeven worden. Hier is een speciaal inleverpunt voor gemaakt, bij de entree. De goederen die mensen inleveren worden door De Kringloper zorgvuldig behandelt. Medewerkers bekijken of de goederen nog te gebruiken zijn, herstellen eventuele beschadigingen en geven ze de juiste prijs mee. Daarna krijgen die spullen een mooi plekje in één van de winkels van De Kringloper. Dit alles wordt gedaan samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zo zorgt De Kringloper er enerzijds voor dat mensen weer aan het werk kunnen en krijgen goederen anderzijds weer een tweede leven. De wethouder complimenteerde de nieuwe winkel met de mooie plek en inrichting maar prees ook de duurzame en sociale doelstellingen van de organisatie.

Foto's: Corné Marijnissen en Stichting Kringloper