Lintje voor Willem Malee wegens 25 jaar vrijwillige brandweer

WOUW / BERGEN OP ZOOM – Tijdens de korpsenavond van de brandweer in Café-Zaal Donkenhof te Wouw was ook burgemeester Petter aanwezig. Hij riep rond half negen Willem Malee naar voren en speldde hem een Koninklijke Onderscheiding op vanwege diens rol als vrijwilliger.

Willem is geboren op 11 april 1958 in Bergen op Zoom en heeft ruim 25 jaar de functie van brandweervrijwilliger in de post Bergen op Zoom uitgeoefend. Zijn laatste functie was Manschap B, met de rang van hoofdbrandwacht. Na een periode van ruim 25 jaar als vrijwillig brandweerman nam hij daarvan in februari 2017 afscheid.

Roeping

De burgervader vertelde dat het Zijne Majesteit Koning Willem Alexander heeft behaagd om Willem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Willem. Maar hij had meer te melden over de trouwe vrijwilliger, waar altijd een beroep op kon worden gedaan. Ook als er eens een feestje georganiseerd moest worden overigens… Tijdens de anekdotes en woorden van dank werd tevens zijn vrouw Marleen genoemd, die zijn vrijwilligerswerk altijd met hart en ziel ondersteunde. Volgens burgemeester Petter een belangrijke factor in het uitoefenen van zo’n roeping.