‘Nog huisdieren in Goudbaard’

BERGEN OP ZOOM – In het appartementencomplex dat maandagmorgen getroffen is door de brand, zijn waarschijnlijk nog huisdieren aanwezig. Een dierenambulance is ter plaatse om de zoeken naar de dieren en hen in veiligheid te brengen. Voor het leven van de dieren wordt gevreesd, omdat de brand in de parkeerkelder gepaard is gegaan met zware rookontwikkeling. Inmiddels is het sein 'brand meester' gegeven.

De brand brak vanmorgen in alle vroegte uit en greep snel om zich heen. De bewoners hebben het gebouw in allerijl moeten verlaten waarbij sommige dieren in het appartementencomplex zijn achtergebleven. "We hebben aanwijzingen dat er nu nog steeds huisdieren in het gebouw zijn", zegt politiewoordvoerder Alwin Don. "In overleg met de bewoners proberen we de dieren zo snel als mogelijk in veiligheid te brengen."

Update:

Tijdens de persconferentie van gemeente en woningcorporatie Stadlander wordt maandag aan het einde van de middag gemeld, op vragen van KijkopBergenopZoom, dat inmiddels alle huisdieren in veiligheid zijn gebracht. Daarbij is ook een aquarium uit het gebouw gehaald, zo laat Stadlander weten.

Zie ook het fotoalbum van de brand in het appartementencomplex aan de Goudbaard