Nog meer klachten over overnachtende truckers

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Meino Dam en duoraadslid Maikel de Bekker spreken het college eveneens aan op de overlast die in de gemeente ondervonden zou worden van her en der overnachtende internationale chauffeurs. De Lijst Linssen fractie krijgt zelfs foto’s toegestuurd van de ‘overtredingen’.

Volgens De Bekker en Dam is sprake van een overtreding omdat in de APV een overnachtingsverbod is opgenomen. Ze wijzen in een brief aan B en W op het feit dat D66 onlangs over hetzelfde euvel aan de bel trok en hebben gemerkt dat steeds meer mensen binnen onze gemeente zich beginnen te ergeren. Er komen weliswaar nieuwe slaap- en parkeerplaatsen voor trucks bij langs de A58-A4 maar zo ver is het nog niet en Lijst Linssen maakt zich zorgen. Niet alleen over de vraag of die nieuwe voorzieningen afdoende zullen zijn maar ook over de periode daarvoor.

Maatregelen

Bijna elk weekend krijgt de fractie foto’s toegestuurd van bewoners die zich ergeren aan de her en der verblijvende truckers. Zelf is de partij het eveneens in de gaten gaan houden, melden Dam en De Bekker. Elk weekend staan er twee of drie trucks op de Boulevard bij de skatebaan met daarin slapende chauffeurs, melden ze. Maar ook op de Vierlinghweg, bij de Theodorushaven, staan soms wel tien of meer trucks. Verder constateert Lijst Linssen een toename van het aantal her en der geparkeerde trucks op de openbare weg, die hele weekenden blijven staan. Er wordt niet of nauwelijks op gehandhaafd, aldus de fractie. Die wil weten of en zo ja met welke maatregelen het college dit op korte termijn wil gaan aanpakken.

Foto's: Lijst Linssen