Nog meer winkels richting De Zeeland, BSD’er Peet Bakx roept politiek op tot actie

Afgelopen maandag nog maakte de raad een wandeling door de stad, onder meer om over de 'reddingsplannen' te worden geïnformeerd. Peet Bakx legde de rondleiding door een SBM gids vast met zijn telefoon. (foto: Hans-Jorg van Broekhoven)

BERGEN OP ZOOM – Vandaag werd bekend dat er weer een grote winkel uit de binnenstad vertrekt. In een interview met onze collega's van BN/De Stem liet Jos Slaats van projectontwikkelaar Gebri zich ontvallen dat de Big Bazar naar hetzelfde pand aan de Markiezaatsweg verhuist waar ook bouwmarkt Praxis komt. BSD'er Peet Bakx las dit en deed een verontwaardigde oproep op Facebook.

De boosheid klinkt behoorlijk door in de wijze waarop Bakx namens de BSD alle andere partijen maant tot actie. Hij schrijft onder meer: "Weer een winkel richting de Zeeland. Oh nee het is het pand ernaast. Er worden allerlei mooie initiatieven ontwikkeld voor een betere binnenstad, maar zolang dit zo door kan gaan, is dat trekken aan een dood paard. VVD, GWBP, LL, D66, CDA, PVdA, Groen Links wordt nu eens wakker. We worden gepakt waar we bij staan."

Niet alleen

Hij staat niet alleen in zijn zorgen en krijgt onder meer bijval van Annette Stinenbosch (CDA). Ze laat weten dat haar partij al even bezig is met de kwestie en geeft aan blij te zijn met het feit dat de Vereniging Binnenstad de strijd tegen het vestigen van winkels in De Zeeland niet opgeeft. Een rechter vond vooralsnog dat de organisatie geen bemoeienis hoort te hebben met wat hier gebeurt maar daartegen gaat de vereniging in hoger beroep. Ook uit de andere reacties onder de oproep om hiertegen op te treden blijkt weinig bijval voor de plannen in en om De Zeeland, in ieder geval niet als deze ten koste van de binnenstad gaan.