Nog niet voldoende aanmeldingen voor snel internet buitengebieden

ZUIDWEST-BRABANT – Er loopt al even een campagne met het doel glasvezelbekabeling te realiseren in de buitengebieden van onder meer Bergen op Zoom. Om het te bekostigen is wel een minimum aantal deelnemers nodig en dat is nog niet gehaald.

Het gaat om de buitengebieden van de Brabantse Wal en Halderberge. En volgens de webiste Glasvezelbuitenaf.nl zijn er op het moment van publicatie van dit artikel nog minstens 633 deelnemers nodig om het haalbaar te maken. Die moeten binnen 32 gevonden worden, dus de campagne wordt wat geïntensiveerd en ook de gemeente Bergen op Zoom doet een oproep om er nog eens wat aandacht aan te besteden. Bij deze…

‘Glasvezel Buitenaf’ voor snel internet in het buitengebied van Brabantse Wal en Halderberge

Snel internet voor iedereen in Nederland. Dát is onze ambitie. Niet alleen in de stad of een bepaalde regio, maar ook in het buitengebied of op het platteland.

De campagne voor de regio Brabantse Wal en Halderberge is in volle gang. Alleen wanneer 50% van de adressen uit het campagnegebied zich aanmeldt voor 4 juni 2018, is de campagne geslaagd en kan er een glasvezelnetwerk aangelegd worden.

Deze campagne wordt mede door gedreven ambassadeurs en lokale verkopers gepromoot in de regio. De aangeschreven adressen uit dit gebied kunnen zich via één van de dienstaanbieders inschrijven voor een glasvezelabonnement.

Het aanbod is simpel, voor iedereen hetzelfde en bestaat uit twee delen. Namelijk uw abonnement bij een dienstaanbieder voor televisie, internet en/ of telefonie. Daarnaast een vastrechtvergoeding die u kunt afkopen of maandelijks bovenop uw abonnement kan betalen.

Om iedereen goed te informeren en te adviseren worden er meerdere informatie- en aanmeldbijeenkomsten georganiseerd door ambassadeurs, lokale verkopers zullen die avonden ook aanwezig zijn. Behoort u tot deze aangeschreven adressen in het buitengebied? Meld u dan aan voor 4 juni. Heeft u nog vragen? Bezoek dan één van de bijeenkomsten.
2 mei 2018
Extra informatie- en aanmeldavond
Vanaf 19.30
Café Partycentrum Koch, Molenstraat 120, Kruisland
7 mei 2018
Extra informatie- en aanmeldavond Ossendrecht
 
Vanaf 19.30
Harmoniezaal, ZM Adolphinestraat 7 Ossendrecht
8 mei 2018
Extra informatie- en aanmeldavond Huijbergen
 
Vanaf 19.30
Vaeders Hoefke, Boomstraat 32, Huijbergen
22 mei 2018
Extra informatie- en aanmeldavond Halsteren
 
Vanaf 19.30
De Wittenhorst, Lindenlaantje 1, Halsteren


De vraag naar glasvezel in het buitengebied is groot.
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in het Oosten, Westen en Midden van het land succesvol afgerond, bijvoorbeeld in Achterhoek Zuid en Berkelland.
 
Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website.

Afbeelding: Pixabay/Gerd Altmann