Nu al aanmelden voor Tusse de Schuifdeure

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Het motto is nog niet bekend maar de organisatoren van Tusse de schuifdeure zijn al volop bezig met het programma voor de editie in 2020, die plaats zal vinden op zaterdag 15 februari.

Al sinds 1989 is De Schuifdeure het podium van verborgen talent en ware ‘podiejumbééste’. Ieder jaar worden de Krabben en mensen die zich Krab voelen uitgenodigd het Vastenavend podium te bestijgen. Ook dit jaar weer. Het Schuifdeure-orkest o.l.v. Kees Simons staat garant voor de muzikale begeleiding van de artiesten.

Werrem

Voor de deelnemers is De Schuifdeure uiteraard het hoogtepunt maar de weg er naar toe is ook een warm bad. De Schuifdeure is iets om samen naar toe te leven. De organisatie laat weten: “Agge mee wilt doen en ge kom deur d’eerste seleksie, dan komme me wir net as vroeger nar oe toe om te luistere wa d’of dagge van plan zijt . Da makt altij veul enerzjie los en dan kenne me gelijk zien of daddet wa d’is en waar me messchient nog wa d’aan motte sleutele, as da d’al nòòdeg zou zijn.”

Mensen kunnen zich tot 1 december aanmelden via mailadres tds@stichtingvastenavend.nl.

Same rippetere

Vanaf 15 december starten de eerste repetities. Dat is wel een verplicht nummertje. Niet alleen om te komen tot een goed zaalprogramma want de Schuifdeure is de laatste jaren uitgegroeid tot een ‘gròòte tillevisie sjow waar of dagge gin plankekoorts van oef te krijge’. Het artistiek team staat klaar om eenieder te helpen. Dit past bij de Bergse Vastenavend: ‘Da vierde same.’