Officiële start bouw Havenstaete druk bezocht

BERGEN OP ZOOM – En weer start in de gemeente de bouw van een nieuwbouwproject. Opnieuw kwam er een flink gezelschap aan toekomstige bewoners, vertegenwoordigers van de gemeente en bouwpartners bij elkaar. Deze keer op het nu nog braakliggende terrein tussen de bioscoop en Kijk in de Pot.

De wethouder zou wat later zijn, daarom was namens de gemeente projectleider Desiree van Loon gevraagd om de ceremoniële handeling te verrichten. Zij heeft een aantal jaren samengewerkt met de projectontwikkelaars achter de 25 luxueuze appartementen en penthouses die hier gaan verrijzen. Ze mocht met een grote graafmachine de eerst grond wegscheppen en verplaatsen. Dat deed ze volgens een vertegenwoordiger van de de bouwparters zo beheerst dat ze meteen kon solliciteren, als ze wou. Ze nam het compliment met een grote glimlach in ontvangt maar gaat geen gebruik maken van het aanbod.

Crème de la crème

Hierna nam wethouder Patrick van der Velden het woord. Hij verwees nog eens naar de kick-off van dit project en was verheugd veel van die gezichten terug te zien. Het enthousiasme van toen was dus niet tijdelijk gebleken. Havenstaete wordt mooi, is zijn overtuiging. De term 'crème de la crème' viel zelfs. De woningen krijgen straks een heel mooi uitzicht over de Binnenschelde, vertelde de wethouder. En dat zal zelfs al eerder het geval zijn dan verwacht. Onder het motto 'werk met werk maken' wordt binnen niet al te lange termijn het hoge zand aan de overzijde van de Markiezaatweg weggehaald, zodat er vrij zicht komt. Als dan de voorspelling van de aannemer -die aangaf zo'n 300 werkdagen nodig te hebben- ook nog uitkomt, kunnen de toekomstige bewoners er over een goed jaar in. Daar werd uitbundig op geproost.