Omwonenden zijn verkeersoverlast Wagenpleintje beu: extra politiecontroles

BERGEN OP ZOOM – Door de opengebroken randweg en de verkeersopstoppingen die dat op andere plekken in de stad veroorzaakt, is veel verkeer op zoek gegaan naar sluiproutes. Het Havenpleintje is zo'n straatje dat daar veel voor werd gebruikt. Wie boetes wil voorkomen doet er slim aan toch maar een blokje om te rijden.

Het Wagenpleintje is een beetje typische naam tegenwoordig, eigenlijk is het meer een straat geworden. Vroeger was het breder, liep het dood en zetten de schippers van De Kaai daar hun wagens. Lang is het vooral een verbinding geweest tussen Zuidzijde Haven en de Van Konijnenburgweg. Tegenwoordig is het echt een woongebied en eenrichtingsverkeer.

Van dat laatste trokken veel automobilisten zich de laatste tijd weinig aan. Ze hadden waarschijnlijk geen zin in de compleet dichtgestropte Westersingel en reden dus tegen het verkeer in, de drukte en stoplichten mijdend, de Van Konijnenburgweg op. Wie dat nu nog doet loopt geregeld kans op een boete van 140 euro. Na klachten van buurtbewoners is de politie er geregeld controles gaan houden. En met succes: er zijn heel wat bekeuringen uitgedeeld de afgelopen dagen, liet een lezer van KijkopBergenopZoom.nl ons weten. Chauffeurs met haast zijn bij deze gewaarschuwd…

Foto: Hans-Jorg van Broekhoven