Ondernemers kijken op van brief Saver

BERGEN OP ZOOM – Blijkbaar lukt het Saver niet zelf om het gedrag bepaalde ondernemers in de binnenstad te veranderen. Ze vragen nu hun buurt- en straatgenoten om op vervuilende collega's te letten. Opvallend ook omdat er niet over bewoners en bezoekers wordt gesproken.

De brief is geadresseerd aan individuele ondernemers en vraagt eigenlijk om wat meer op het gedrag van naaste ondernemers te gaan letten.

De binnenstad van Bergen op Zoom wordt ontsierd door allerhande afval dat naast ondergrondse containers geplaatst wordt door ondernemers uit het centrumgebied.
Behalve dat het ongedierte aantrekt en de stad een vies en onaantrekkelijk aanzicht geeft, zorgt het er ook voor dat uw klanten zich minder aangetrokken voelen om naar de stad te komen. Dat is uiteraard in niemands belang.
Natuurlijk bent u het niet die het afval naast de containers plaatst. Maar wij willen u vragen uw collega-ondernemers uit de binnenstad hierop aan te spreken, mocht u het zien gebeuren. Zodat we er gezamenlijk voor zorgen dat Bergen op Zoom de mooie, historische stad blijft die het al zo lang is.

Ondernemers reageren verbaasd op het schrijven. Niet alleen omdat ze direct wordt gevraagd om eventuele vervuilers aan te spreken -een taak die toch eerder aan bijvoorbeeld Handhaving toebehoort- maar ook omdat er geen woord staat over bewoners en bezoekers van de binnenstad. Onder die groepen bevinden zich immers net zo goed veroorzakers van vervuiling.

Sterck wist van niets

Sterck-voorzitter Leon Videler wist donderdagmiddag nog niets van de brief en is net zo verbaasd, liet hij weten: "Ik vind het niet zo erg dat Saver ondernemers aanspreekt op hun verantwoordelijkheid. We moeten samen de stad mooi en schoon houden en er zijn inderdaad ondernemers die wel erg veel en vaak vuil buiten zetten. Daar een beetje op letten kan geen kwaad. Maar dat we hier als Sterck niet in betrokken zijn is wel vreemd en zo'n opmerking over ongedierte is ook wat overtrokken in mijn beleving. De communicatie had beter gekund."