Onderscheiding voor Prins Nilles III bij aankomst Grote Markt

KRABBEGAT – De Vastenavendliefhebbers lieten zich door de motregen niet weerhouden. Het was druk langs de route van de Intocht en op de Grote Markt. Veel mensen waren natuurlijk ook heel benieuwd naar hoe Nar Diemer er in vol ornaat uit zag. En er was nóg een verrassing, voor d'n Oòg'eid zelf…

Traditiegetrouw kwam het gerijke van de prins met een paar daverende kanonslagen de Grote Markt op, voorgegaan door een bonte stoet bandjes en acts, van onder meer de Weilploeg en de Gròòtste Boer. Ze werden vol enthousiasme ontvangen, niet alleen door burgemeester Frank Petter maar ook door duizenden Krabben.

Bijzonder moment

De burgervader overhandigde vol vertrouwen de sleutel van de stad aan Nilles III, die er de Gròòtste Boer bij haalde om de Ellef Gebòòje, de spelregels van dit jaar, voor te lezen. Veel aandacht en gejuich was er ook voor Nar Diemer, die eindelijk zijn nieuwe pak kon laten zien. Maar er was nóg een bijzonder moment, voor de prins zelf. Die was zichtbaar geëmotioneerd toen zijn voorgangers hem de Gouwe Krab mè Diamante omhingen, voor zijn inzet als voorganger en leutvorst. Daarna nodigde hij alle Krabben uit te gaan dweilen en er weer een geweldige Vastenavend van te maken samen.

Foto's: Chris van Klinken