Onderzoek naar melden van drugscriminaliteit

BRABANTSE WAL / NOORD-BRABANT – De problematiek rond drugsproductie en wildstroperij is in Noord-Brabant een belangrijk punt van zorg. Dagelijks is er nieuws over opgerolde drugslabs en hennepkwekerijen, of over drugsafvaldumpingen in het buitengebied. Om deze vormen van misdaad tegen te gaan is het van groot belang van burgers melding doen als ze iets zien of vermoeden. Er is een onderzoek opgezet over het melden van dergelijke kwesties.

De opsporing van drugscriminaliteit is mede afhankelijk van dergelijke meldingen, aldus een persbericht. Daarom is er een onderzoek naar gestart, met een vragenlijst voor mensen die regelmatig in het buitengebied komen. Er wordt gekeken naar problemen waar men misschien tegen aanloopt bij het herkennen en melden van deze misstanden.

De vragenlijst is echter ook bedoeld voor mensen die nog nooit in aanraking zijn geweest met drugsdumpingen of stroperij. Het doel van het onderzoek is mede om het herkennen en melden straks gemakkelijker en zo veilig mogelijk te maken. Op deze manier werken de drie Brabantse Wal gemeentes, de provincie, meerdere natuurorganisaties en de Wild Beheer Eenheid aan een veiliger en schoner buitengebied.

  • Deelnemen aan het online onderzoek neemt ongeveer vijf minuten in beslag en kan nog tot zondag 21 april.
  • De vragenlijst kun je hier vinden.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom (Facebook)